5 voordelen van vastgoedbeheersoftware

5 voordelen van vastgoedbeheersoftware

Hoe meer panden je beheert, hoe groter de kans dat je bepaalde zaken vergeet. Denk aan verplichte (jaarlijkse) controles van installaties of berichten van huurders die een probleem melden. Ook de opvolging van huurgelden kan tijdrovend worden wanneer je maandelijks meerdere herinneringen handmatig moet versturen. Kies daarom voor een goede vastgoedbeheersoftware zoals SNDQ om je te ondersteunen.

Automatische opvolging van huurgelden

Wanneer je één pand verhuurt, duurt het niet lang om een herinnering voor de huur te sturen. Wanneer je honderden panden beheert, zit je wellicht maandelijks met enkele wanbetalers. Met de vastgoedbeheersoftware van SNDQ wordt de opvolging van huurgelden volledig geautomatiseerd. Je krijgt via het platform automatisch een melding wanneer een huurder te laat betaalt en je kan meteen een herinnering sturen met de vooraf gemaakte templates. Bovendien kan je het onderscheid maken tussen een vriendelijke herinnering, tweede herinnering en zelfs een formele ingebrekestelling per post.

Terugkerende controles uitvoeren

Voor elk type vastgoed zijn er bepaalde terugkerende controles. Met de vastgoedbeheersoftware van SNDQ registreer jij eenmalig welke controles er zijn voor welke panden. Denk aan controles van de lift in een appartement, maar ook aan controles van de verwarmingsketel of de vervanging van rookdetectoren bij panden in Brussel. Wanneer de controledatum in de buurt komt, geeft SNDQ je een melding om het controlemoment in te plannen.

Gecentraliseerde communicatie met huurders en leveranciers

De ene huurder stuurt een sms, de andere een bericht via WhatsApp, terwijl je leveranciers en techniekers altijd mailen. Deze wirwar van communicatiekanalen lost de vastgoedbeheersoftware van SNDQ op met een all-in-one inbox. Deze inbox combineert sms, WhatsApp en e-mail zodat jij alle communicatie op één plaats kan beheren. Zo verlies je nooit meer een bericht uit het oog en kan je kort op de bal spelen. Huurders tevreden, leveranciers tevreden, jij tevreden!

Software voor de berekening van de indexering

De indexatie van de huur betekent dat er binnenkort meer geld op jouw rekening zal staan. Hiervoor moet eerst de indexering per huurcontract berekend worden en dat is een werkje waar niet iedereen naar uitkijkt. De vastgoedbeheersoftware van SNDQ kijkt hier echter wel naar uit! Bij het toevoegen van een huurcontract zorgt onze software voor de indexering ervoor dat de juiste regels toegepast worden. Wanneer het moment van de indexering daar is, wordt het rekenwerk automatisch uitgevoerd. Ook de communicatie hierover naar je huurders kan je volledig via SNDQ automatiseren.

Vastgoedbeheersoftware voor verhuurder, rentmeester en syndicus

Tot slot hebben verhuurders, rentmeesters en syndici verschillende werkzaamheden. Een all-in-one vastgoedbeheersoftware is daarom geen ideale oplossing. Wat voor de ene een nuttige functie is, staat voor de ander eerder in de weg. Daarom ontwikkelt SNDQ gepersonaliseerde software omgevingen aan voor verhuurders, rentmeesters, syndici én verhuurders. Zo voorkomt het verwarring en blijft alles netjes georganiseerd.

Ben je benieuwd naar de vastgoedbeheersoftware van SNDQ en welke voordelen er zijn voor jou? Maak dan gebruik van de gratis proefperiode of vraag meer info via info@sndq.be

Een uniek aanbod

Krijg nu al toegang

Krijg toegang tot het nieuwste vastgoedbeheer platform en ontdek zelf het eenvoud.

Early access